söndag 31 mars 2013

Det gick bättre igår

Tjing !
 
Ordningen är återställd här hemma, nu är även Niklas hemma. Han har jobbat en del i påsk så det har inte hänt jätte mycket, skönt det också ibland. Fick med honom på en långpromenad på förmiddagen. Nu är ialla fall våren här, det känns och det var ju någon som sa det...till påsk då kommer våren och det stämde ju.   
 
Jag var ju i grannstaden igår för att fylla min garderob med vårkläder.... jo, det gick faktiskt riktigt bra, fick med mig en del hem, men man behöver ju alltid mer, eller ? ;) 
 
Här kommer vad som inhandlades.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev lite smått och gott, bra kläder till jobbet. Och någon gång kanske det händer.....att jag vågar mig på en dagens :)
 
Ha en fin dag och njut av solen.
 
Kram Pia

lördag 30 mars 2013

Happy Easter


Tjing !
 
Vill bara kika in och önska er en riktigt fin Påskafton !
 
Skall snart bege mig till grannstaden för att förhoppningsvis fylla min garderob med lite vårnytt. Hittade ju inget i Motala, men skam den som ger sig....





Glad Påsk ! 
 
 
Ha en fin dag !
Kram Pia
 
P.s Ta det lugnt med snapsen ;)

fredag 29 mars 2013

Pengar såklart

Tjing !

Har fått mig en skön sovmorgon idag och frukosten är klar. Nu ska jag ut på en promenad i det fina vädret, eller rättare sagt jag ska hämta bilen hos våra vänner. Vi var hos dom igår för att fira deras grabb som har fyllt 16 år och som vi även är faddrar till. Vi hade en jätte mysig kväll och fick som vanligt god mat och gott att dricka.

Så vad fick han då...vad önskar sig en 16-åring.....pengar så klart !

 

För övrigt händer inte så mycket idag, jag skall göra ett rens i min garderob så jag får plats med lite mer vårkläder :)

Ha fin dag i solen !
Kram Pia



onsdag 27 mars 2013

Det kommer att bli bra

Tjing !
 
Det är ett himla tjat om våren bland alla bloggare.... inte konstigt, det är ju det vi längtar efter hur mycket som helst och det vi behöver nu . Våren hade ialla fall kommit till Motala idag.
 
Eric skall gå på triathlongymnasium och läsa till snickare så vi har tillbringat våran dag i Motala.
Vi har träffat lärare och kollat boendet. Helt otroligt vilket team dom är, flera triathlonlärare, psykolog, massör, sjukgymnast, kiropraktor och en som har spetskompetens på kost. Dom har stenkoll på eleverna, allt från hur mycket dom tränar till att dom städar sitt boende. Dom får göra hjärttester och tar prover för att se att dom är friska. Boendet är helt nyrenoverat och det är tre killar som kommer bo ihop. Hur kul kommer dom inte få då :) Dom som äger huset kommer också ha ett öga på killarna. Byggläraren som vi träffade är också helt fantastisk.
 
Min "lille" plutt ska flytta hemifrån till hösten, men till och med hönsmorsan Pia är ganska lugn. Det kommer att bli hur bra som helst, allt känns så tryggt och genomtänkt.
 
Här är huset Eric skall bo i, han längtar redan till hösten.
 
 
Ha en fin kväll !
 
Kram Pia

tisdag 26 mars 2013

Mums med mycket kärlek

Tjing !
 
Sitter här med fötterna på bordet och ett glas rött bredvid mig och firar att det är helg. Mmh så gott det var. Jo, för att nu är jag ledig i hela 6 dagar, ska bli såå skönt, inga måsten och inte så mycket inplanerat. Det är det bästa med påsken till skillnad från jul då allt är helt sjukt hysteriskt, men jag gillart.
 
Bakade kärleksmums i helgen som jag har tryckt i mig ett gäng idag, det var gott, men kanske inte så bra.
 
Är det bara jag som är sån...jag börjar på måndag ? Jag har världens sämsta karaktär, suck !
 
 
(Tårtfatet är från Jelly Bean)
 
Här kommer receptet :
 
3 ägg
4 1/2 dl socker
2,25 dl mjölk
225 g smält margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk kakao
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
 
Blanda ihop allt och häll i en smörad långpanna. 10-15 minuter i ugnen 225 grader.
 
 
Glasyr:
 
150 g smält margarin
3 tsk vetemjöl
3 msk kakao
3 dl mjölk
6 msk socker
 
Rör hela tiden under uppkokning.
Glasyren hälls på direkt när kakan kommer ur ugnen.
Strö över kokos.
 
Lycka till !
 
Snart blir det sängen för min del, ska upp tidigt och åka på roligheter i morgon, mer om det då.
 
Ha en fin tisdagkväll kära vänner
 
Kram Pia

måndag 25 mars 2013

Våffeldagen och påskpynt

Tjing !
 
Puh ! Har precis vräkt i mig ett gäng våfflor, är det våffeldagen så är det....
 
Påskpynt ja, brukar inte pynta speciellt mycket, det är ju inte många dagar man har pyntet framme, men liiite måste det ju ändå vara, bara för att liksom.
 
 
Man måste ju ha något att stoppa godiset i ;)

 
 
 
 
Lite ris så klart. En bukett vita tulpaner skall också inhandlas, sen kan det bli påsk.
 
Ha en fin våffelkväll !
 
Kram Pia

söndag 24 mars 2013

Cykeltur och promenad

Tjing !
 
Ja då var denna helg snart till ända, va fort en helg går. Nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag sen ska jag ha några välförtjänta lediga dagar. De två jobbdagarna kommer att gå i ett rasande tempo med många möten och revisioner inbokade, kul kul  :) 
 
Idag har det varit en sån där dag med fix och trix hemma, men först blev det en skön promenad i solen. Grabbarna tog sig en cykeltur på si så där 6,5 och 11 mil. Eric körde 6,5 mil och Niklas som skall köra Vätternrundan cyklade 11 mil, jösses !!! Eric skulle också mer än gärna cykla "runt pölen" (som dom säger) men har inte åldern inne, så han får vänta något år.
 
 
 
Själv var jag glad åt en promenad på en timma.
 
 
 
Ha en fin kväll !
 
Kram Pia

lördag 23 mars 2013

Styrketräning och sol


Tjing !

Hur har ni det idag ? Denna fina soliga dag, visst känns det som att våren börjar närma sig ? Lite i alla fall. Så då har vi tillbringat större delen av dagen inomhus, hmm, hur tänkte vi där....
 
På mitt jobb har vi tillgång till gym, bastu, idrottshall, pool och solarium. Så där har vi tillbringat lite tid idag. Jag och Eric körde ett pass i gymmet, inte riktigt min grej men vad gör man inte för grabben, men kul hade vi. Själv vill jag ha någon som står och skriker på mig, ett gruppass alltså. För min del blev det även 20 minuter i solariet, skönt.
 
Nä, nu är vi värda en pizza ;)
Ha en fin kväll kära ni !
Kram Pia

 
 
 
 


Eric - min lille triathlet
Eric Johansson triathlet

fredag 22 mars 2013

Svart och vitt

Tjing !
 
Så var den här igen då, den där efterlängtade fredagen, härligt ! Idag stack vi iväg till Gällstad direkt efter jobb och skola. Jag var i behov av nya Converse, det blev ett par vita och ett par svarta. Jag verkligen tokälskar dessa skor, så nu kan snön mer än gärna försvinna. Äh förresten dom åker nog på ändå. Mina grabbar fick med sig lite träningskläder hem och lite annant smått och gott.
 
Ha en fin kväll så ses vi i morgon igen !
Kram Pia
 
 
Mina godingar ;)
 

 

onsdag 20 mars 2013

En sån där dag

Tjing !
 
Idag är det en sån där dag, då det inte finns några måsten, då man bara kan sitta i soffan med fötterna på bordet och med datorn i knät. Tända en massa ljus, slökolla på en gammal film som går på tvn och ha ett glas Pepsi max brevid sig. Och titta ut och se när snön vräker ner och träden blåser fram och tillbaka. Precis en sån dag är det och jag har inte dåligt samvete !

 
Ha en fin kväll !
Kram Pia

tisdag 19 mars 2013

Vardagslyx

Tjing !
 
Hur mår ni idag, i det hemska vädret. Här snöar det och blåser värre än någonsin, vart tog våren vägen ? Ja ja, vi kan ju tyvärr inte göra något åt det. Bara att bita ihop och ta på sig vårkläder ändå ;)
 
Den 18 april skall jag och en vän möte vårens nya frisyrer i alla fall. Få lite inspiration i träningen och kanske skaffa sig en fräsch vårlook, inte illa. Erika Rosenbaum skall även föreläsa, känd som programledare i  "Aldrig mer fet", är även tränare, coach och triathlet. Passar ju bra nu när Eric börjar sin triathletsatsning.
 
Ska i alla fall bli hur kul som helst och biljetterna är redan kirrade. Är ju ett tag kvar men roligt att ha något att se fram emot. Lite vardagslyx helt enkelt.

 
 
Ha en fin kväll !
 
Kram Pia

måndag 18 mars 2013

Trött och irriterad

Tjing !
 
Ja herre jäklar va trött jag är....har varit på ett riktigt tufft träningspass, puh. Orkade knappt hålla uppe armarna när jag tvättade håret, då har man tränat bra eller ?? ;) Men nu har jag landat i soffan, nyduschad och med mat i magen, och ska blogga lite. Men det gör mig såå irriterad när mina bilder är suddiga, hur i hela friden får man större bilder här ? Någon som vet, jag är inte så bra på det här.
Tacksam för hjälp !
 
Ha en riktigt fin kväll !
Kram Pia
 
 

 
 
Jag testar lite

Muggar och skål från fina blackballoon.

söndag 17 mars 2013

Att ha kalasat

Tjing !
 
Så då var denna helgen snart över, nu lite kvällsmat, förbereda sig för morgondagen och kolla på Mästarnas mästare.
 
Idag har vi firat mina fina brorsbarn som fyller 18 och 20 år, så stora dom blir.
Vi fick självklart en massa god mat och tårta, så nu står magen åt alla håll. Men det får vi råda bot på i morgon och köra ett ordentligt träningspass, ska bli skönt.
 
Fina Robin och Hanna :)
 
 
Ha en fin kväll !
 
Kram Pia

 

lördag 16 mars 2013

Gårdagen i bilder

Tjing !
 
Och god morgon, tidig morgon idag, skall snart bege mig till ishallen för att suga ut det sista, idag står det cup på schemat och jag skall stå i kiosken några timmar :)
 
Det blev en riktigt mysig kväll i går, precis som vanligt när vi träffas. Niklas gjorde super god mat med kyckling och bacon, recept kommer längre ner, och till desert ananaspaj. Lilla Ida gick bananas med våran kamera så jag hade en hel del bilder att välja på, så här kommer ett gäng :)
 

Eric slappar i soffan innan gästerna kommer.
 
 
Vi gick loss på maten ganska omgående, vissa är mer intresserade av maten än att vara med på kort ;). Killarna käkade senare, det var hockey i ishallen som drog. 
 
 
Syskonen ställer gärna upp på en bild.
 
 
Här sitter vi uppradade, mina bästa. Det är inte så stelt som det ser ut :)
 
 
Vi fick en härligt vårig pärlhyasint, passar perfekt på vår byrå i hallen. Tack för den !
 
 
Så det goda maten.

Här kommer receptet :
 

Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche, 6 pers
6 fileér
2 pkt bacon
salt
peppar
5 dl creme fraiche 34%
1 dl grädde
1-2 dl riven parmesanost
2-3 msk thai sweet chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3-4 msk kycklingfond

Skär fileén i skivor
Skär bacon i bitar
Stek upp med salt och peppar

Blanda ihop creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, vitlök och fond.

Lägg kyckling och bacon i en form häll blandningen över.
Grädda i 10-15 min i 225 grader
Servera med ris och sallad.
 


Ha en riktigt fin dag !
Kram Pia

fredag 15 mars 2013

Dom kan komma nu

Tjing !
 
Fredag bästa dagen, och vi ska ha våra vänner med barn/tonåringar här i kväll, mys.
Jag saknar dom, så dom kan komma nu.
 
Dukningen är klar


Blommorna är plockade... i alla fall köpta ;)

 
Och där sitter jag i godan ro och läser sista numret av Lantliv, och Niklas står vid spisen. Man ska ju göra det man är bra på ;)
 
 
 
Ha en riktigt fin fredagkväll ! Kram Pia

torsdag 14 mars 2013

Man blir lite sjuk

Tjing !
 
Ja men blir man inte lite sjuk när man ser alla super snygga kläder i netbutikerna nu. Alla härliga färger och skira tyger. Snyggt till sommaren när man har fått lite färg, jag gillart ! Min garderob skriker verkligen efter nya kläder, in med nytt vårigt och ut med allt varmt och murrigt.
 
Allt finns i netbutiken Creativelounge, man kan ju drömma lite i alla fall ;)
 
Ha en fin kväll ! Kram Pia







Och så lite snygga smycken till det....
 

onsdag 13 mars 2013

Nu är det klart

Tjing !
 
Japp, nu är det klart, i dubbel bemärkelse....
Veckostädningen är klar, så nu kan gästerna komma, ja ja, det är ju inte förrän på fredag, men ändå.
Så är även dessa godingar nu äntligen beställda från den fina nätbutiken Perlanliving, nu är det bara att vänta på leverans...vänta är i och för sig inte riktigt min grej men väntar man på något gott.... :)

 

 
Ha en fin kväll kära ni !
Kram Pia

tisdag 12 mars 2013

Utvecklingssamtal och god mat

Tjing !
 
Idag har vi varit på det sista utvecklingssamtalet i grundskolan för Eric. Det sista ! känn på den, usch och fy va åren har gått fort. Det är verkligen som alla säger...vänta bara tills han börjar skolan då går åren ännu fortare, och ja det är sant ! Efter utvecklingssamtalen åkte vi och hämtade mat på  Aroy,  en thai restaurant här i vår lilla stad, super gott som vanligt.
 
Visste ni förresten att Aroy betyder gott
 
 
 
Ha en fin kväll ! Kram Pia

måndag 11 mars 2013

Att göra någon glad

Tjing !
 
Hoppas ni har det bra i det fina vädret, tyvärr kom ju våren av sig lite. Men till påsk kära vänner då har jag hört att det blir vår igen, och det tro vi ju på, stenhårt !!
 
Idag har Eric och jag plitat ihop ett brev till vårat fadderbarn som vi har i Vietnam. En söt kille på snart 12 år. Tänk att ett brev och några foton kan göra någon så glad och tacksam. För tacksam det är precis vad han är och han bjuder oss till sitt hem varje gång vi får brev från honom, så söt han är.
 
Så vill ni göra en god gärning ta kontakt med Plan, vi betalar 200 kronor i månaden och det ger så mycket till barnen i "vår" killes skola.


Ha en fin kväll ! Kram Pia

söndag 10 mars 2013

Tummen upp

Tjing !
 
Japp, det gör jag, tummen upp alltså för denna sköna topp från House of lola. Underbar kvalite, kommer garanterat att handla mer kläder därifrån då detta var mitt första plagg. Sen är dom ju så snälla att inte skicka någon faktura till mig, hehe. Jag råkade av misstag klicka bort fakturan jag fick i mailboxen och i papperskorgen fanns den inte heller....har ringt och sms:at 3 gånger, men den dyker väl upp tids nog... eller vad tror ni ?
 
Tummen upp alltså :)
 
 
Ha en fin kväll ! Här vankas det mat.
Kram Pia
 

lördag 9 mars 2013

Den sista

Tjing !
 
Nu har vi landat i soffan mätta och belåtna efter en eftermiddag/kväll i Töreboda ishall. Det var den sista seriematchen (bara en cup kvar) för Eric. Det är verkligen dubbla känslor, hockey har ju varit vårat liv sedan Eric var 4 år då han började i Björnligan. Alla härliga killar som man har lärt känna genom åren och alla goa föräldrar. Vi har stått på läktaren och hejat eller varit uppe i ottan för att allt skall fungera på en cup, sååå himla kul vi har haft !! Kommer verkligen att sakna det.
 Men nu väntar nya äventyr i och med Erics triathlonsatsning och flytt till Motala. Skall bli riktigt spännande och roligt att åka land och rike runt på alla tävlingar han har bokat in, det ser vi fram emot.
 
Här kommer lite bilder från dagens match som slutade med vinst 5-3.
 
Ha en fin kväll ! Kram Pia
 
 
Skott på mål..
 
 
 
Time out
 
 
 
Målis
 
 
Eric full fart mot mål..
 
 
Killarna tackar publiken :)