måndag 31 augusti 2015

En halv Ironman

Tjing !

Hoppas ni har haft en bra start på veckan och att helgen har varit fin.

Vi hade en kanon helg på Tjörn, bortsett från att jag knappt kunde prata och var förkyld, men det är mycket bättre nu.

Vad har vi gjort på Tjörn då, förutom njutit av solen, vacker omgivning och mycket trevligt sällskap ? 
Jo, vi var ju där för att Eric skulle tävla, han skulle köra en halv Ironman, det är första gången han kör så långt. Men han tog sig igenom hela tävling med bravur, med en riktigt imponerad tid.

 Han simmade 1900 meter på 26 minuter, cyklade 9 mil på 2 timmar och 33 minuter och till slut sprang han 2,1 mil på 1 timma och 40 minuter. En totaltid på 4 timmar, 43 minuter 

Sista milen på löpningen sprang han bara på ren vilja, han var totalt slut.

Fokus före start




Supportrarna är på plats :)








Efter att ha pustat ut en stund och blivit lite ompysslad av flickvännen blev det en välförtjänt massage.


Det var alltså sista tävlingen för denna säsongen som jag tycker Eric avslutade fantastiskt bra. Han är själv riktigt nöjd över säsongen och sina prestationer, med all rätt.

Ha det bra !
Kram Pia

lördag 29 augusti 2015

Hemma hos Eric

Tjing !

Frågade Eric för ett tag sedan om jag inte kunde få lägga ut lite bilder på hans nya lägenhet. Det tyckte han var roligt så det var inga problem.

Eftersom han tränar så mycket som han gör och även jobbat en del i sommar så har han haft svårt att få till tid till att handla möbler och annat smått och gott. Så han lämnade över det hela till oss, vilket jag inte blev särskilt ledsen över, för det är ju bland det roligaste jag vet. Vi har hela tiden skickat bilder till Eric så han har gett ok på det vi har köpt. Det är ju trots allt hans lägenhet, även om vi får stå för hela kalaset haha :)

Det måste vara mysigt samtidigt som man ska se att det är en kille som bor där. Jag hade mer än gärna slängt in lite mer kuddar och annat lull-lull, men där satte han ner foten :)





Ett Voluspa lyckades jag och flickvännen övertala honom till :)
En liten färgklick i form av Jelly Bean skål som han fick när han fyllde år, så fin.


Det ska såklart upp något på väggen vid sängen också, kanske en tavla eller några foton, vi får se. Och kanske några extra mysiga kuddar i sängen....nä det fick jag visst inte ;)




Vi tycker att det blev en fin etta med balkong för en 18-årig kille.

Ha en fin dag !
Kram Pia

fredag 28 augusti 2015

Mot Tjörn

Tjing !

Vill bara kika in och önska er en riktigt fin och skön helg. Snart ska vi sätta oss i bilen och rulla mot Tjörn. Eric åker från Motala med sin flickvän och hennes föräldrar. Ska bli jätte roligt att umgås hela helgen och förstås heja på Eric som ska tävla.

Ha en underbar helg så hörs vi snart igen !



En röd ros till er !


Kram Pia

torsdag 27 augusti 2015

Liten men naggande god

Tjing !

Här är det full rulle, vi packar för fullt inför vår lilla tripp till Tjörn över helgen. Det kan lätt bli för mycket packning när man har husvagnen med, i fall om att liksom...ja ni vet hur det är. Jag tycker det är bättre att ha med mig för mycket än för lite, tänk om det regnar, tänk om jag spiller eller smutsar ner mig, vilket inte händer särskilt ofta, men om jag mot förmodan skulle göra det.

Så här ser vår husvagn ut, den är inte stor men den är naggande god och lätt att ha bakom bilen, vilket är ett måste då vi flänger och far en hel del.









Trevlig kväll !
Kram Pia

onsdag 26 augusti 2015

Mitt i veckan och en dagens

Tjing !

Onsdag kväll och nu har redan halva veckan gått, snart är det helg igen. Veckorna går trots allt väldigt fort.

Tycker vi kör en dagens, det var inte i går :)


Klockan : 18,30

Nu : Ta mig ur soffan kanske 

Tidigare : Varit hos mamma och hälsat på

Kläder :  Jeans, svart kavaj och ett svart linne

Borde : Börja packa inför helgen, då är det tävlingen igen

Längtar till : Jag kan börja höst-lull-lulla lite, ni vet, köpa lite nytt, flytta saker fram och tillbaka, plantera nya blommor i krukorna ute, typ så :)

Undrar : Om jag inte borde ta mig något riktigt starkt att dricka, ja, endast i medicinskt syfte då förstås ;) Kanske min förkylning kan släppa som envist har bitit sig fast.

Känner mig : Trött, känns som jag har jobbat i evigheter och behöver semester. Men jag har bara jobbat i 2 1/2 vecka, puh. Det är långt till jul...

Tycker att : Vi borde planera något för hösten, åka iväg någonstans kanske

Gillar : Att köpa höstkläder, ja jag gillar det mesta med hösten faktiskt, en riktig höstmänniska, japp det är jag det

Gillar inte : Att Erics tävlingssäsong snart är över, till helgen tävlar han sista tävlingen för i år. Så tråkigt, älskar att åka på tävlingar och se honom svettas, kämpa och se lyckan i hans ögon när det går bra.

Citat : Be aldrig om ursäkt för hur du känner.
Det vore som att be om ursäkt
för att du är människa


Idag blir det lite bilder från vårt kök




Det var det !
Ta hand om er !

Kram Pia

måndag 24 augusti 2015

Höstinspiration

Tjing !

Och god kväll, hoppas ni har haft en bra start på veckan. 

Jag och många med mig verkar vara sugna på att kolla in höstens trender inom inredning. Och jag faller verkligen som en fura över Tine K:s höst/vinter kollektion. De där murriga, smutsiga färgerna som kan förvandla vilket rum som helst till att bli super mysigt. Åh, vad jag skulle vilja att mitt hem såg ut så där, men då skulle jag få byta ut en hel del och det tror jag inte min andra hälft skulle gå med på, hehe. Men jag drömmer lite :)

Bilderna talar verkligen för sig själva.

(bilder lånade från nätet) 



Och så det vackra porslinet förstås...



Kram Pia

söndag 23 augusti 2015

Att suga ut det sista

Tjing !

Det är precis det vi har gjort i helgen, vi har sugit ut det sista ur sommaren. Verkligen njutit av solen, värmen och sanden mellan tårna, så himla skönt.

I går var vi i Lidköping med våra vänner och solade och badade doppade tårna, ja mer än så blev det inte om man är badkruka.


Även idag har vi legat i solstolen och lapat sol, men då var vi på vårt vackra Mösseberg här i vår lilla stad.


Vad har ni gjort i helgen ?

Fin kväll till er !
Kram Pia

lördag 22 augusti 2015

Lördags tips

Tjing !

Måste tipsa er om ett rött vin som Niklas inhandlade i går.
Det var verkligen super gott och vi drack det till grillat kött och potatisgratäng, mums :)

Det får bli dagens tips !


Önskar er en fin dag med mycket sol !
Kram Pia

fredag 21 augusti 2015

Fredag igen och frukost

Tjing !

Yes !!! Då var det fredag igen, så himla skönt, och det fina vädret ser ut som det kommer att hålla i sig ett tag till, det gillas.

Försöker äta lite nyttigare nu när jobbet har kommit igång, men det är inte lätt, jag kämpar med att lära mig att äta kvarg till frukost, det är verkligen inte gott, men skam den som ger sig, jag kämpar väl ett tag till :)




Gillar ni kvarg ? Eller har ni några andra bra förslag på frukost ?

Fin dag till er mina läsare !
Kram Pia

torsdag 20 augusti 2015

Inne eller ute ?

Tjing !

När man sitter inne på kontoret en hel dag som jag och många med mig gör, känns det väldigt skönt att komma ut och gå en promenad, cykla eller ta en löprunda. Många är redan igång och tränar på gymmet vet jag, men det går inte för mig, det är för fint väder för att gå in och träna. Visst borde jag göra det, träna upp min slappa kropp som har fått vila alldeles för mycket i sommar, men när man har så här vackra vyer omkring sig då är det svårt att tänka sig att lyfta vikter, dra i gummiband eller gå upp och ner på en step bräda

Tränar ni inne eller ute ?





Ha det gott !
Kram Pia

onsdag 19 augusti 2015

Det där med krims-krams

Tjing !


Även om det fortfarande är sommarvärme ute så gillar jag att kolla på alla nyheter som kommit in i butikerna. Var inne på Vero Moda en snabb sväng tidigare i veckan och det var verkligen fullt med nyheter nu, passar ju mig som älskar hösten. Nope, jag köpte inget :)


Men förra veckan var jag inne i en lokal butik här i vår lilla stad och då kunde jag liksom inte låte bli. Lite krims-krams kan man ju aldrig få för mycket av och som jag har skrivit många gånger tidigare, det lyfter vilken tråkig outfit som helst.



Önskar er en fin dag !
Kram Pia

måndag 17 augusti 2015

En helg i Norge

Tjing !

Hur har ni det i värmen, ni njuter väl ?

Här duggar inte inläggen tätt precis vet inte varför, kanske har jag ingen inspiration, kanske har jag inte tid, kanske har orden tagit slut, kanske har jag ledsnat på bloggen, jag vet inte, vi får se.

Hur som helst, våran helg har varit super rolig, vi har varit i Norge, närmare bestämt i Tönsberg, en jätte mysig by. Och det var ju i vanlig ordning tävling, Eric körde en sprint, simma 700 meter, cykla 2 mil och 5 km löpning.

Han tyckte inte det var den bästa tävlingen han har kört men som han själv sa, det var en stabil och kontrollerad tävling. Han placerade sig på en 15:e plats av 70 triathleter.




Hoppas ni har haft en bra helg !
Kram Pia

tisdag 11 augusti 2015

Det där med träningskläder

Tjing !

Nu när man är i gång och jobbar är det ju dags att ta tag i andra saker också, träning och dåliga matvanor. Träningskläder är något jag absolut behöver, men tänkte att jag klarar mig nog tills jag fyller år i september. Japp, träningskläder står på min önskelista, jag får ta med mig Niklas ut på en liten shoppingtur tror jag bestämt, hehe :)

Stadium tycker jag har både bra träningskläder till bra priser.








Har ni kommit igång med träningen efter semestern ? Eller ni kanske aldrig slutade ? Jag har verkligen varit urdålig på att träna denna sommaren, men bara min rygg är med mig igen så ska jag köra igång. Och kör man igång med träningen tycker jag att man även äter hälsosammare, det ena ger det andra liksom.

Ha det fint !
Kram Pia

måndag 10 augusti 2015

Baconlindad fläskfile i ugn

Tjing !

Då var första arbetsdagen efter semestern avklarad, och det gick ju bra, även om jag var lite trött i mössan och kände mig lätt förvirrad när klockan ringde i morse.

Nu är vi alltså tillbaka i rutinerna igen med att ställa klockan och matlådor som ska fixas. Tänkte tipsa om ett jätte gott recept som jag gjorde för ett tag sedan. Hittade det hos denna härliga tjej.


Detta behöver du :

500 g fläskfile

2 msk smör

1 msk grovmalen senap

1 krossad vitlöksklyfta

2 tsk hackad persilja

lite cayennepeppar

Italiensk salladskrydda

salt

peppar

150 g bacon



Gör så här :

Putsa fileén och sätt ugnen på 250 grader.
Skär en djup skåra i köttet på längden.
Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och kryddor.

Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter. 





Ett litet tips, öppna inte ugnsluckan mer än nödvändigt, det ryker som tusan, här gick till och med brandvarnaren igång.

Detta är jätte gott, vi åt med en sallad till och lite tzatziki. 

Smaklig måltid !

Kram Pia

söndag 9 augusti 2015

Ett paket

Tjing !

Och god morgon, hoppas ni mår bra och att solen skiner på er. Det ser ut som det kommer bli en fin dag idag, vi håller tummarna för det.

Tidigare i veckan fick jag ett paket på posten, jag hade klickat hem lite från Blackballoon. Det är verkligen min favoritbutik, finns alltid någon som står på min önskelista där ifrån. Denna gången blev det en vas som jag har spanat på ett tag, eller om man hellre vill ha ett ljus i, funkar ju det också. Ett doftljus blev det också, som kommer att stå i fönstret på toa, japp det måste vara mysigt även där.

Har inte funderat så mycket kring vasen än, men som jag känner nu så kommer det nog bli en blomma utan innerkruka där i, tycker det är vackert när man ser jorden, som på bilden. Men det kan ju ändra sig både en och två gånger.

Tankarna har börjat snurra i huvudet hur jag vill förändra här hemma med lite enkla medel, typ byta plats på saker och kanske komplettera med en och annan kudde. Bor man i lägenhet som vi gör då är det inte så mycket man kan förändra mer än 
lull-lullet.

Men detta blev det alltså, vi har även mindre ljuslyktor i samma serie sedan tidigare, tänker att det kan bli fint ihop, vi får se.
Visar när jag har funderat klart :)

(Bilderna är lånade från Blackballoon och det är märke TineK)

Vasen är just nu på rea, tips tips ;) ;)



Hoppas ni får en fin dag, idag ska i alla fall jag ligga raklång i solstolen, om jag kommer ner förstås, har en rygg som jag just nu INTE är kompis med.

Ta hand om er !
Kram Pia

lördag 8 augusti 2015

Shopping i Malmö

Tjing !

Som jag skrev för några dagar sedan så blev det lite shopping när vi var i Malmö, inte jätte mycket för min del, men lite. Känns lite konstigt att butikerna är fulla av höstkläder när man knappt har hunnit använda sina sommarkläder, men mycket snyggt finns det allt.

Detta fick jag med mig hem som precis hade kommit in i butiken. Fint till ett par vita byxor en fin sensommar dag eller kanske till ett par svarta i höst.

Finns här




Har ni börjat shoppa några höstkläder än ?

Kram Pia

fredag 7 augusti 2015

Sista dagen

Tjing !

Då var den här, den där dagen som jag INTE har längtat efter, sista dagen på semestern. Jag kan ju inte säga att jag har varit nöjd med mitt semesterväder precis även om dom sista dagarna har varit otroligt fina förstås. Men som alla säger....sommaren är inte slut bara för att vi börjar jobba igen. Vi får förhoppningsvis njuta av lite värme på kvällarna och kanske ett glas rosé i skuggan och grillat så klart.

Nope, nu är det dags att dra, det står sol och bad på schemat och det vill man ju inte missa :)



Ha det bäst !
Kram Pia

torsdag 6 augusti 2015

En vacker kväll

Tjing !

Förra veckan var vi och hälsa på hos min bror med sambo i deras stuga som ligger precis vid en liten sjö. Vi åt och drack jätte gott och hade en super mysig kväll. Vi sov över i deras gäststuga som ligger på tomten precis bredvid deras stuga.

Vackert så klockorna stannar.



Min bror med sambo. Ett glas rött på bryggan smakade bra :)


Deras fina fina stuga.



Kram Pia