måndag 27 mars 2017

En bättre helg

God kväll !

Ett sent inlägg här från mig, idag har det varit jobb hela dagen, sjukt mycket att göra och sjukt mycket som kommer. Tur att man har laddat batterierna i helgen.

Det har varit en riktigt bra helg, Eric har varit hemma, vi har träffat vänner och familjen, det har varit träning på schemat och jag har även hunnit med lite måsten, har förstås njutit av det fina vädret också.


Nu ska jag snart slänga in handduken, riktigt trött idag.

Önskar er en bra start på veckan.
Kram Pia

torsdag 23 mars 2017

Blindstyre och en efterlängtad son

Hej hej !

Vilket underbart väder vi har haft idag, solen har verkligen strålat från en klarblå himmel. Önskar jag kunde slutat tidigt idag och njutit av vädret, men det gick inte, paniksaker på jobbet som måste gå före. Men jag hoppas på en tidig dag i morgon :)

Hade en tid hos optikern idag och nu är det bekräftat ännu en gång att jag är ett blindstyre, shit va dåligt jag ser. Beställde nya linser men är även sugen på ett par nya glasögon, finns ju så mycket snyggt, men vi får se.

Köpte med mig lite fina rosor när jag åkte hem från optikern, så fint med snittblommor och såklart vill jag ha det lite extra fint när sonen kommer hem, även om han bryr sig nämnvärt om mina rosor.





Så nu går jag här och trampar och väntar, snart kommer han i sin bil. Skönt att han tar sig hem för egen maskin nu och vi slipper att åka och hämta. Visst kan han åka tåg men det blir lite bökigt men cykel och massa packning, så egen bil är inte dumt.

Och i morgon är det fredag igen, tjohoo, var tog veckan vägen ? Då blir det jobb sen after work med vänner, mys på hög nivå :)

Kram Pia

tisdag 21 mars 2017

När man för lite rysningar

Hej !

Idag är en sån där dag jag får rysningar, tisdag hua, som ni vet gillar jag inte tisdagar.....
Tisdagar tillför ju absolut ingenting.

Men, jag gillar min nya väska som jag köpte i söndags när jag och mamma var i Jönköping.

Enkel och inte en massa grejs på, precis som jag vill ha :)



Ta hand om er !
Kram Pia

måndag 20 mars 2017

Hur noga ska man vara ?

Tjingeling !

Ja, det är ju frågan....hur noga ska man vara egentligen, med sitt ansikte alltså. Jag tycker det är jätte viktigt att göra rent ansiktet, använda skrubb och någon bra rengöringstvål, använder bra kräm i ansiktet plus en runt ögonen. Gör ansiktsmask en gång i veckan ungefär. Men räcker det ? 

Känns som en del lägger en hel förmögenhet på saker/krämer/masker/massage mm mm på sitt face. Såklart gör man som man vill och såklart beror det ju på vad sitt ansikte behöver. 
Hur tänker ni ? Är dyrare bättre ?

Här är några produkter som jag inte kan vara utan.



Önskar er en bra start på veckan.
Kram Pia

söndag 19 mars 2017

Blomstertid

Heeeeej !!

Helgen börjar gå mot sitt slut, men jag tycker ändå vi har haft en bra helg. Idag tog jag och mamma en tur till Jönköping för att gå på Ikea och A6. Blev lite smått och gått på Ikea sen köpte jag mig en ny väska på Åhlens. 

Den finns en butik som heter Blomstertid på A6 och kan man vara kär i en butik så är jag det. Så himla mycket fina saker och jag kan gå där inne läääänge och bara titta och få massa inspiration. 

Lite bilder kommer här :)  











Visst blir man lite kär av allt, så fräscht !

Fin kväll !
Kram Pia

lördag 18 mars 2017

När man har kommit halvvägs

Tjingeling !

Hur har ni det så här på lördag eftermiddag ? Här strålar solen från en klarblå himmel och det är underbart ute. 

Har haft en riktigt effektiv dag idag, hunnit med massor, men vaknar man klockan 6 så blir det ju så. Tog en promenad i solen, tänkte gymma idag men solen och vårluften lockade mer. 

Kan ni tänka er att nu är jag halvvägs med mina träningspass. Vi är ju ett gäng på jobbet som kör 100 träningspass innan midsommar och nu är jag på väg hem, 51 pass är gjorda. Längtar tills det blir torrt och fint på berget så jag kan springa där, så tråkigt att springa på gatorna i stan, men det ska väl inte dröja allt för länge hoppas jag. 

Här står jag ofta, mest på löpbandet. Så glad att vi har ett gym på jobbet. Jag och några killar på jobbet brukar träna 2 dagar i veckan ihop...innan jobbet...klockan 5. Ja, jag vet, helt tokigt tidigt, men det går faktiskt bra. Då är det endast styrka, ingen kondition alls. Och är väskan redan packad så kan man ju lika gärna slänga ner en uppsättning träningskläder till och köra lite löpning efter jobbet :)


Nä, nu ska mina naglar få lite färg och jag ska fundera ut vad jag ska ha för outfit ikväll. Vi ska till vänner ikväll och mysa, så längesedan vi sågs.

Ha det gott !
Kram Pia

lördag 11 mars 2017

Vårfeeling

God eftermiddag !

Hur har ni det ? Njuter ni i solen idag ?

Vi började våran dag med en fikadate på stan med våra vänner, mysigt att träffas någon timma och bara prata av sig lite. Idag åkte vårjackan på för första gången och min snygga sjal från By Malene Birger, idag har jag verkligen vårfeeling.

 Efter fikastunden tog vi även en kort runda på stan, jag beställde bland annat en ny väska i en butik vi har här i vår lilla stad. Den fanns endast i mönstrat men jag ville ha en svart, så jag hoppas den kommer nästa vecka :)

När vi kom hem hoppade jag direkt i träningskläderna och tog en snabb power walk på 7 km, en runda som jag brukar gå. Så underbart väder och jag njöt verkligen i solen.

Nu är tv:n på här hemma, hockey kan man visst inte missa, jag tittar lite med ena ögat samtidigt som jag bläddrar i senaste numret av Lantliv.  






Ta hand om varandra !

Kram kram 
Pia

torsdag 9 mars 2017

Lite nytt i garderoben

Tjingeling!

Börjar bli lite shoppingsjuk tror jag, massor av fin fina kläder i butikerna nu, och hela tiden ploppar det upp nya inlägg på instagram med fina nyheter, åh jag vill ha allt.

Men lite nytt har det allt kommit in i min garderob. Tycker det är såå snyggt med trumpetärmar som verkar vara riktigt populärt nu, och jag är ju inte sen att haka på haha.





Några byxor har även införskaffats, men det kan vi ta en annan dag :)

Har ni köpt några vårkläder än ?

Kram Pia

onsdag 8 mars 2017

Hurra hurra hurra

God morgon !

Hipp hipp hurra och STORT GRATTIS säger vi till Niklas idag som fyller år.
Hela 45 år fyller han och det ska ju såklart firas ikväll med god mat och presenter :)

Men först lite jobb !

Ha en underbar dag bästa du !!


Kram Pia

tisdag 7 mars 2017

Hemmaträning

Hej hej !

Visst är det så att det är väldigt mycket fokus på träning just nu ? Ja, jag gör det också, har ju fullt upp med mina 100 träningspass innan midsommar (berättar mer om det en annan dag). Men visst kan det kännas lite stressande ibland, man vet att man behöver träna, men lusten eller orkan finns inte riktigt att ta sig till gymmet eller för att ta på sig skorna för en promenad eller löprunda.

Så varför inte köra lite hemmaträning ? Det ska absolut inte underskattas, jag har kört detta passet några gånger och jag blev helt slut. Räcker gott och väl för mig i alla fall.

Gör varje övning 45 sekunder, vila 15 sekunder och sen till nästa övning osv. Gör dessa övningar 3 varv, då har du fått ihop ett bra pass på 30 minuter.

Finns ju hur många bra övningar som helst man kan hitta på nätet, 
men detta var ett litet tips från mig :) 



Lycka till !
Kram Pia

måndag 6 mars 2017

Vintertrötta tassar

Hello !

Då har vi kört igång ytterligare en ny vecka, helgerna går på tok för snabbt. Har mycket att göra på jobbet nu så det kommer troligtvis bli lite övertid ikväll. Går väl bra om det är någon gång ibland, man får ge och ta helt enkelt. Sen blir det nog en stund på löpbandet.

Igår gjorde jag en fotmask (heter det så ??), har haft den i lådan ganska länge men nu var det alltså dags att ge mina vintertrötta tassar lite extra vård.

Har hört så mycket gott om den så nu var jag helt enkelt tvungen att testa. Har även hört att fötterna blir helt otroligt äckliga under tiden, men blir resultatet bra så är det väl värt det tänker jag. Måste ju prova :)



Jag får väl helt enkelt återkomma med resultatet :)

Önskar er en bra start på veckan !!
Kram Pia

söndag 5 mars 2017

Vuxen

God morgon !

Sovit gott ? Vad hittar ni på idag ? Här blir det ett städrace, lite träning och så måste jag ju förstås se lite på Vasaloppet.

Det känns lite jobbigt att säga det, men nu har nog sonen blivit vuxen på riktigt. Har en fin lägenhet (har ju bott själv i 4 år snart), fått fast jobb som snickare och förra helgen var vi uppe i Motala hos Eric för att köpa bil.

Vi har hela tiden sagt att han inte kan köpa bil om han inte har fast jobb, så nu var det alltså dags :)
Han tog sina sparpengar och köpte en Berlingo Citroen från 2014. Och varför just en sån bil kan man ju undra. I den får han in båda sina cyklar och slipper ha dom på taket där dom blir smutsiga. Får även in mycket annan packning. Även perfekt när han jobbar som snickare. Så han har tänkt till och visste precis vad han vill ha. Det är en jätte fin och fräsch bil med plats för 3 personer.

Han är super nöjd och då är vi det också såklart :)



Kram kram
Pia

lördag 4 mars 2017

Vår i luften

God förmiddag !

Har ni en skön lördag förmiddag ? Själv har jag kommit hem från en riktigt skön promenad, fåglarna kvittrade och det var riktigt härligt i luften, det känns verkligen att vi går åt rätt håll nu, underbart. Vill bara lägga vinterjackan och kängorna längst in i garderoben nu, men det går väl inte riktigt än kan jag tro, men snart, snart är vi där....

En väldigt grå dag idag, men ändå så skön.


Ha en fin dag !
Kram Pia